Фітофтороз на помідорах

 

Фітофтороз на помідорах

Фітофтороз - грибкове захворювання, що вражає в першу чергу пасльонові культури, проявляється найчастіше в прохолодну і вологу погоду. Спори фітофтори можуть перебувати в землі, на насінні, рослинних рештках, стінах і на даху теплиці, садовому інвентарі і т.п.

Ознаки фітофторозу на помідорах: 

- нижня сторона листової пластини покривається плямами, поступово листя буріють, засихають і опадають; 

- пагони рослини темніють, а потім і чорніють; 

- на плодах утворюються чорні ділянки.

Фітофтороз на помідорах може буквально за 8-10 днів повністю «викосити» весь урожай, тому боротися з фітофторозом томатів потрібно дуже швидко. І кошти повинні бути найефективнішими.

Для боротьби можна використовувати хімічні препарати - обробка рослин профілактична і при наявному захворюванні. 

Перевага - ми зберігаємо частину врожаю. 

Недолік - немає однозначних даних про повну нешкідливість хімпрепаратів. 

Багатьом не цікаві такі написи на упаковці як "час очікування" та ін., Які означають період розпаду шкідливих речовин і власне здоров'я. Якщо період очікування становить 60 днів - це означає, що плоди неможна їсти 2 місяці! Даний препарат можна використовувати для обробки картоплі, а томати, вегетаційний період яких коротший, обробляти ним не можна.

В такому випадку рекомендовано використовувати для профілактики та лікування початкових стадій зараження - біологічні фунгіциди, котрими можна обробляти рослини за 24-48 год. до збору урожаю. Такі препарати не токсичні для тварин, людини та комах і не мають властивості накопичуватись в плодах чи грунті.

Одним з таких біофунгицидів - є Споромакс Т (виробник Імекс-Агро). Діюча речовина препарату: комплекс штамів Trihoderma harzianum та продукти їх метаболізму: целюлозолітичні ферменти, фітогормони, антибіотики, вітаміни. Загальний титр препарату не менше 1х10^7 КУО/г

Інструкція застосування та норми витрат СпороМакс Т на сайті виробника - https://imexagro.co.ua/fungicidi/sporomaks-t.html

Консультація та замовлення

+380960656456 (Viber, Telegram, WhatsApp)

+380504693236 (Viber, Telegram, WhatsApp)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ізомакс - концентрований ад’ювант-сурфактант

Ад'ювант чи прилипач?